/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Ministerul Culturii vrea să cumpere și să restaureze Muzeul victimelor deportărilor și represiunilor politice

23 iulie 2017, ora 15:12

Clădirea muzeului este o parte componentă a complexului de clădiri a Muzeului Național de istorie. „În vederea punerii în valoare a edificiului și amplasării în aceste spații a Muzeului, clădirea dată, în conformitate cu normele legale în vigoare, urmează a fi restaurată integral. Acest lucru însă, nu este posibil din motivul că, 1/3 din spațiile edificiului, care reprezintă o suprafață de 358,5 m.p. se află în proprietatea privată. Privatizarea spațiilor a fost realizată de către S.R.L. „Sindbalneotur”, care le-a vândut către S.R.L. „Ledamiris”. La nenumăratele solicitări ale Ministerului Culturii de a participa cu cota parte la restaurarea imobilului, S.R.L. „Ledamiris” a dat răspuns categoric negativ”, se menționează în textul proiectului.

Astfel, Ministerul Culturii susține că de ani de zile este în imposibilitatea executării restaurării clădirii. În această situație, singura soluție în stare să permită demararea proiectului de restaurarea a edificiului, constă în readucerea spațiilor privatizate în proprietatea statului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram