/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Summitul de pace ar putea fi sabotat

Moldova va majora numărul femeilor în misiuni de menținere a păcii

missing
23 iulie 2017, ora 08:00

Dialogul dintre oficiali s-a axat pe contribuţia Republicii Moldova la eforturile internaţionale de asigurare a păcii şi securităţii globale.

În acest sens, generalul de brigadă Igor Cutie l-a informat pe Jean-Pierre Lacroix că ţara noastră intenţionează să intensifice participarea la operaţiuni şi misiuni internaţionale de menţinere a păcii cu mandat ONU, în contextul menţinerii statutului de contribuitor credibil în promovarea securităţii regionale şi internaţionale. „Intenţionăm să majorăm numărul femeilor militar în misiuni ONU. Acest obiectiv se înscrie în planul de acţiuni privind implementarea Rezoluţiei 1325 „Femeia, pacea şi securitatea”, a spus comandantul Armatei Naţionale.

Generalul de brigadă Igor Cutie a participat la Conferinţa şefilor Apărării, desfăşurată la sediul central al ONU din New York, SUA, care a reunit lideri militari din peste o sută de ţări.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram