Moldova va majora numărul femeilor ce vor participa în misiunile de menţinere a păcii peste hotare, a declarat comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Cutie, la întrevederea cu adjunctul Secretarului General ONU pentru operaţiuni de menţinere a păcii, Jean-Pierre Lacroix, în marja conferinţei ONU a şefilor Apărării.

Dialogul dintre oficiali s-a axat pe contribuţia Republicii Moldova la eforturile internaţionale de asigurare a păcii şi securităţii globale.

În acest sens, generalul de brigadă Igor Cutie l-a informat pe Jean-Pierre Lacroix că ţara noastră intenţionează să intensifice participarea la operaţiuni şi misiuni internaţionale de menţinere a păcii cu mandat ONU, în contextul menţinerii statutului de contribuitor credibil în promovarea securităţii regionale şi internaţionale. „Intenţionăm să majorăm numărul femeilor militar în misiuni ONU. Acest obiectiv se înscrie în planul de acţiuni privind implementarea Rezoluţiei 1325 „Femeia, pacea şi securitatea”, a spus comandantul Armatei Naţionale.

Generalul de brigadă Igor Cutie a participat la Conferinţa şefilor Apărării, desfăşurată la sediul central al ONU din New York, SUA, care a reunit lideri militari din peste o sută de ţări.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!