/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Profesorii din Moldova au fost instruiți pentru a pilota cursul „Educație pentru Drepturile Omului”

missing
23 iulie 2017, ora 17:04

În cadrul stagiului, profesorii au fost implicați în sesiuni tematice, în cadrul cărora au fost abordate subiecte precum conceptul despre drepturile omului, drepturile copilului, ca o relație dintre titularii de drepturi și titularii de obligații; abordările didactice de învățare despre, prin și pentru cetățenie și drepturile omului; reperele conceptuale ale disciplinei opționale ECD/EDO; cadrul ERRE, ca și schemă de elaborare și realizare a demersului didactic la disciplina opțională ECD/EDO; exigențele proiectării în cadrul disciplinei ECD/EDO. De asemenea, formatorii au venit cu sugestii metodologice pentru realizarea demersului didactic la disciplina opțională ECD/EDO și sugestii de evaluare.

După ce vor pilota proiectele didactice, propuse de autorii cursului, profesorii vor reveni cu propuneri de optimizare a materialului elaborat. Materialele pilotate vor fi editate și propuse pentru aprobare Ministerului Educației și Consiliului Național pentru Curricula, în anul 2018.

Activitatea are loc în baza Acordului de Colaborare dintre Amnesty International Moldova și Ministerul Educației al RM și este finanțat de către Ambasada Regatului Olandei.

Acordul de Colaborare dintre AIM și ME are ca scop edificarea unui cadru normativ pentru favorizarea respectării Drepturilor Omului, crearea unei culturi a Drepturilor Omului, prin formarea competenţelor moral-civice şi acţional-strategice, deprinderea persoanelor, atât a tinerilor cât şi a profesorilor, să perceapă relevanţa cadrului de subiecte în domeniul drepturilor omului importante pentru o viaţă demnă,implicarea persoanelor, atât a tinerilor cât şi a profesorilor, prin educarea lor, în crearea unui sistem complex de valori.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram