Urmare a acţiunilor de control pe linia traficului ilicit de bunuri, în punctul de trecere „Costești” a fost contracarată o tentativă de transportare ilegală peste frontieră a unui lot de piese auto de schimb prohibite. Reținerea a avut loc în baza informației operative, acumulată și prelucrată de polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Nord.

Astfel, puțin trecut de miezul nopții zilei de 24 iulie 2017, în punctul de trecere „Costești”, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat un mijloc de transport Volkswagen T5, înmatriculat în Republica Moldova. La volanul vehiculului se afla un bărbat de 28 de ani, cu dublă cetățenie, a Republicii Moldova și a României. La valorificarea informației operative, echipa mixtă formată din polițiști de frontieră și vameși, a realizat verificări suplimentare asupra mijlocului de transport.

În rezultat, s-au depistat locașuri special amenajate sub bancheta din față și din spate, cât și sub capota mașinii, unde erau camuflate piese auto de schimb în asortiment, interzise prin lege pentru import. Bunurile, apreciate la suma de peste 100.000 lei, au fost ridicate și reținute pe teritoriul SPF Costești, până la elucidarea circumstanțelor.

În prezent, cazul dat este examinat sub toate aspectele, cu acumularea probelor, inclusiv identificarea persoanelor implicate. Conducătorul auto, bănuit în infracțiune, va fi cercetat penal. Dacă va fi stabilită vinovăția acestuia, riscă închisoare de până la cinci ani.

Foto: border.gov.md

Foto: border.gov.md

Foto: border.gov.md

Foto: border.gov.md

Foto: border.gov.md

Foto: border.gov.md