Două arme pneumatice, un pumnal și o baionetă au fost depistate de vameși pe parcursul ultimelor trei zile. Legislația în vigoare prevede declararea obligatorie a bunurilor respective la traversarea frontierei, în caz contrar, acestea sunt reținute în vederea confiscării, iar persoanele sunt sancționate.

Armele albe au fost descoperite de angajații postului vamal Chișinău 4 (Poșta) la data de 21 iulie curent, după ce au supus verificărilor un colet expediat din Statele Unite ale Americii în adresa unui locuitor al municipiului Chișinău.

Următoarea reținere a fost raportată la data de 22 iulie, de către vameșii de la Otaci, care au depistat o armă pneumatică de model „Hatsan 125”. Arma era disimulată într-un microbuz care venea din Federația Rusă, iar ulterior vameșii au stabilit și posesorul acesteia, care s-a dovedit a fi unul dintre pasagerii autovehiculului – un tânăr în vârstă de 32 de ani, domiciliat în raionul Ungheni.

Cel de-al treilea caz a fost consemnat ieri, la postul vamal Giurgiulești. Arma de model „Tytan B3-3” a fost depistată în geanta unui locuitor al raionului Cahul, care se afla la bordul unui autoturism prezentat la linia de control.

Conform procedurii, armele au fost reținute și transmise organelor abilitate pentru efectuarea expertizei specializate.