Apar detalii șocante despre tragedia din statul Texas, unde într-un camion au fost găsiți, încuiați, zeci de migranți. Oamenii legii au anunțat că au descoperit și nouă cadavre, iar printre morți se numără și doi copii. Camionul era parcat lângă un supermarket.

Camionul staționa în parcarea unui supermarket din orașul San Antonio. În remorca acestuia se aflau în jur de o sută de persoane. Victimele au fost descoperite datorită unui angajat al supermarketului care a sunat la poliție atunci când a văzut mai multe mașini luând oameni din camion. Veniți la fața locului, oamenii legii au găsit în remorcă în jur de 40 de oameni, dintre care 8 erau deja morți, iar o altă persoană a decedat în drum spre spital. Supraviețuitorii calvarului erau deshidratați și nu aveau cu ce respira. Temperatura în interior era de 38 de grade, iar aerul condiționat și apa lipsea.

„În urma verificării imaginilor de pe camerele video de la Walmart, se observau mai multe mașini care veneau și încărcau oamenii din acel camion. Mai multe persoane au supraviețuit. Investigăm acest caz și îl calificăm drept trafic de ființe umane”, a menționat William Mcmanus, șeful poliției din San Antonio.

Consulul mexican a confirmat că printre morți se numără, în mare parte, persoane de naționalitate mexicană. Poliția a anunțat că l-a reținut pe șoferul camionului. Acesta are 60 de ani și este originar din Florida. Cazurile cu implicarea migranților s-au intensificat în Statele Unite în ultimele luni, după ce președintele Donald Trump a promis sancțiuni dure celor care intră în Statele Unite fără autorizație și celor care depășesc termenul de ședere, indicat în vize.