Admiterea în universități a început cu tradiționala îmbulzeală. Sute de tineri din toată țara au luat cu asalt comisiile de admitere, în încercarea de a prinde un loc la buget. Unii au venit chiar și cu noaptea-n cap și au așteptat sub ușile încuiate pentru a depune, printre primii, dosarele. Administrația universităților le sugerează să nu se grăbească, pentru că admiterea va continua două săptămâni, iar locurile la buget nu se împart în funcție de ziua în care a fost depus dosarul.

De la primele ore ale dimineții, în curtea universității de Medicină cu greu găseai pe unde să calci. Viitorii medici s-au trezit devreme, și-au luat părinții și actele necesare și au venit aici chiar din prima zi, poate, poate vor prinde un loc la buget.

Potențialii studenți sunt întâmpinați de membrii comisiei, care le explică etapele de admitere. După ce completează formularele, aceștia au o convorbire în limba franceză și engleză, pentru a li se testa nivelul de cunoștințe la limba străină.

Și curtea universității de Stat din Moldova a arătat ca un furnicar. Cei care își doresc să devină viitori jurnaliști, avocați, traducători au venit dis de dimineață pentru a depune dosarele. Părinții au ținut să le fie alături în acest moment decisiv.

Deși este o profesie prost plătită, și la Universitatea Ion Creangă au fost mulți doritori să depună actele chiar din prima zi a admiterii. Aici, însă, administrația a încercat să le scurteze din timpul de așteptare și să evite, astfel, cozile.

Sesiunea de admitere la universitățile din țară va dura două săptămâni și se va încheia pe 8 august.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!