Comisia Electorală Centrală urmează astăzi să inițieze procedura de validare a mandatului  de deputat în Parlamentul Republicii Moldova a fostului polițist Petru Corduneanu, iar ulterior, Curtea Constituțională urmează să valideze mandatul.

Ședința CEC va începe la ora 14, iar inițierea procedurii de validare este subiectul cu numărul patru, inclus pe ordinea de zi.

Corduneanu a devenit cunoscut opiniei publice după ce a figurat în dosarele legate de violențele din 7 aprilie. Petru Corduneanu, a ocupat mai mulți ani la rând funcții înalte în cadrul ministerului de Interne și ar putea deveni deputat în Parlament, după ce a decedat deputata socialistă, Irina Mizdrenco. Acesta, în prezent consilier municipal din partea PSRM, este următorul pe lista socialiștilor la alegerile parlamentare.

El a fost acuzat de Valentina Cușnir, pe atunci deputată în Parlament, că a bătut-o. Recent, Curtea Supremă de Justiție l-a achitat. Acesta nu a fost singurul scandal în care a fost implicat actualul consilier socialist. În 2008, Corduneanu i-a numit pe niște protestatari râsuri și lepădături.