Poliția de Frontieră vă informează că la ora actuală sunt puncte de trecere cu circulația îngreunată din cauza traficului intensificat, unde media timpului de așteptare depășește 30 de minute.

– Punctul de trecere Sculeni:
Ieșire din RM – 20 de autoturisme.

– Punctul de trecere Leușeni:
Intrare în RM – 15 autoturisme.
Ieșire din RM – 17 autoturisme.

– Punctul de trecere Criva:
Intrare în RM – 14 autoturisme.
Ieșire din RM – 100 de autoturisme.

– Punctul de trecere Otaci:
Ieșire din RM – 10 autoturisme.

Măsurile suplimentare de lucru menite să fluidizeze traficul transfrontalier:

– suplimentarea numărului de polițiști de frontieră;
– aplicarea tehnicii portative de citire a documentelor de călătorie, inclusiv a mijloacelor speciale de control a vehiculelor;
– redirecționarea traficului pe arterele libere, cât și deschiderea circulației pentru familiile cu copii pe pista Corpului Diplomatic;
– intensificarea conlucrării și schimbului reciproc de informații cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, pentru remedierea în comun a unor situații imprevizibile semnalate la frontieră.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:

– verificarea valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
– tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor în punctele de trecere.
– consultarea aplicației ”TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier) pentru toate categoriile de mijloace de transport.
– manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.