/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Petiție online pentru declararea lui Rogozin drept persona non grata în Republica Moldova

missing
25 iulie 2017, ora 19:33

Semnatarii acestui Apel sunt revoltați de ultimele declaraţii ale lui Dmitrii Rogozin și preocupați de continuarea exercițiilor militare și acțiunile autorităţilor separatiste din regiune transnistreană, susţinute în mod deschis de către autorităţi de nivel înalt ale Federaţiei Ruse.

„Este timpul să spunem „STOP!” oricăror vizite ale sponsorului separatismului din Republica Moldova, susținătorul deschis al războiului hibrid contra cetățenilor țării noastre”, spun semnatarii petiției.

Înaintarea petiției și-o motivează spunând că Dumitru Rogozin a participat personal la insurecția militară contra autorităților constituționale ale Republicii Moldova, continuă să ameninţe în mod deschis şi obraznic cu război cetățenii Republicii Moldova, a pus la îndoială suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova.

Timp de aproape două zile, autorii petiției au adunat în jur de 800 de semnături. Inițiativa a fost și pe placul liderului PL, Mihai Ghimpu, care a cerut același lucru în 2013.

Rogozin, care a anunțat că a luptat cu arma împotriva cetățenilor RM, care își apărau integritatea, suveranitatea și neutralitatea, și să fie invitat de șeful statului. Vă dați seama câtă rușine și câtă obrăznicie din parte lui?

Vicepremierul rus ar urma sa vina la Chișinău săptămâna aceasta pentru a participa, alături de alaturi de Igor Dodon si de liderul separatist, Vadim Krasnoselski, la aniversarea a 25 de ani de la desfășurarea operațiunii de menținere a păcii pe Nistru. Autoritățile de la Chisinau au sugerat ca nu-i vor permite lui Dmitri Rogozin să vină în Moldova cu un avion militar, adăugând că acesta poate opta pentru un avion de linie sau un autobuz. În replică, printr-o postare pe Twitter, viceprim-ministrul rus a îndemnat autoritățile să aleagă între o motocicletă și un elicopter.

Petiția poate fi semnată aici.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram