Membrii trupei rock americane Linkin Park au declarat luni că sinuciderea solistului formației, Chester Bennington, i-a lăsat "cu inima zdrobită" și au reamintit fanilor că "demonii interiori" ai celebrului rocker au reprezentat elementul esențial care i-a făcut pe fani să se îndrăgostească de muzica acestui grup californian, informează Agerpres.

În prima lor declarație publică după decesul lui Chester Bennington, care s-a sinucis săptămâna trecută în reședința sa din California, membrii trupei Linkin Park au mărturisit că nu cunosc deocamdată „calea pe care ar putea să o urmeze viitorul” formației americane.

Linkin Park și-a anulat vineri turneul din America de Nord care ar fi trebuit să înceapă pe 27 iulie.

Chester Bennington, care a murit la vârsta de 41 de ani, traversase numeroase episoade de depresie și de consum abuziv de alcool și droguri și vorbise în mod deschis în trecut despre lupta sa cu dependența atunci când Linkin Park a devenit o trupă celebră în 2000 grație albumului „Hybrid Theory”.

„Dragă Chester, inimile noastre sunt zdrobite”, au spus membrii grupului în declarație.

„Absența ta lasă în urmă un gol care nu va putea fi umplut niciodată — lipsește o voce tumultuoasă, amuzantă, ambițioasă, creativă, blândă și generoasă din cameră. Încercăm să ne reamintim nouă înșine că demonii care te-au luat de lângă noi au făcut mereu parte din tine. În definitiv, felul în care tu ai cântat despre acești demoni a fost elementul care i-a făcut pe toți să se îndrăgostească de tine încă de la început. I-ai expus fără frică și, făcând asta, ne-ai făcut să ne apropiem unii de alții și ne-ai învățat să fim mai umani”, au adăugat membrii formației americane.

Chester Bennington, care a fost căsătorit de două ori, a avut șase copii. Membrii trupei, a doua soție a rockerului, Talinda, și familia lui au declarat că apreciază foarte mult iubirea și sprijinul exprimat de fani și de alți muzicieni în urma sinuciderii artistului.

Chester Bennington este cel de-al doilea star rock american care a murit în urma unei sinucideri în ultimele două luni. Chris Cornell, solistul trupelor Soundgarden și Audioslave, prieten apropiat al lui Chester Bennington, a murit prin spânzurare în luna mai, la vârsta de 52 de ani, în camera sa de hotel din orașul Detroit.