Partidul Unității Naționale (PUN), în frunte cu Anatol Șalaru, invită membrii, simpatizanții formațiunii și toți cetățenii Republicii Moldova să participe la protestul pașnic organizat de către PAS și PPDA duminică, 30 iulie, începând cu ora 12:00 în scuarul Parlamentului.

„Alianța dintre Vladimir Plahotniuc și Igor Dodon prin intermediul expresiilor lor politice, PD și PSRM, au dus țara în pragul izolării internaționale decuplând, prin nerespectarea recomandărilor instituțiilor europene, Republica Moldova de vectorul european îngropând astfel orice perspectivă de dezvoltare”, a scris Anatolie Șalaru în chemarea sa de pe Facebook.

Totodată, și Partidul Unității Naționale solicită Parlamentului Republicii Moldova să anuleze legea votului mixt și să revină la sistemul proporțional.

„Neanularea sistemului mixt va genera decredibilizarea, izolarea și transformarea Republicii Moldova într-o Cubă a Europei cu efecte dezastruoase pentru toți cetățenii noștri care riscă să piardă facilitățile oferite de Acordul de asociere cu UE, inclusiv anularea regimului liberalizat de vize”, a mai scris politicianul.

Amintim că, și săptămâna trecută partidele de opoziție au organizat mai multe proteste atât în fața Parlamentului, cât și în fața Președinției, împotriva schimbării sistemului electoral.