Fracțiunea „Partidul Nostru” a organizat o conferință de presă în care au anunțat că cer anularea Legii cu privire la sistemul electoral mixt. Totodată, aceasta invită deputații din opoziție să conteste legea privind modificarea sistemului electoral la Curtea Constituțională și cheamă cetățenii la proteste pentru ca sistemul de vot mixt să fie anulat.

În cadrul conferinței de presă susținută de aceștia, liderul partidului, Renato Usatîi, a intervenit prin Skype.

„Până la Anul Nou putem avea alegeri parlamentare anticipate. Dodon si Plahotniuc sunt gata de alegeri. Trebuie să discutăm cu opoziția, să facem un boicot sănătos și să rămână Plahotniuc și Dodon 1:1, Doamne ferește ce se întâmplă în cazul acesta. Pe Dodon nu-l mai ajută nimic. Cu părere de rău l-am susținut în alegeri. Dar l-am susținut pe el pentru că a jurat că-l punem la pământ pe Plahotniuc, iar el, ce a făcut, i-a sărit în pantaloni cum a devenit Președinte”, a declarat Renato Usatîi.

Reprezentanții Partidului Nostru au declarat că „votul mixt nu are nimic cu viitorul democratic al Republicii Moldova”. Aceștia cer anularea Legii așa cum nu au fost consultări cu opoziția și au fost ignorate recomandările Comisiei de la Veneția. Hotărârile au provocat o reacție negativă, atât în țară, cât și peste hotare, iar adoptarea acestei legi s-a făcut netransparent.