/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Usatîi, despre schimbarea sistemului electoral: „Până la Anul Nou putem avea alegeri parlamentare anticipate”

25 iulie 2017, ora 13:11

În cadrul conferinței de presă susținută de aceștia, liderul partidului, Renato Usatîi, a intervenit prin Skype.

„Până la Anul Nou putem avea alegeri parlamentare anticipate. Dodon si Plahotniuc sunt gata de alegeri. Trebuie să discutăm cu opoziția, să facem un boicot sănătos și să rămână Plahotniuc și Dodon 1:1, Doamne ferește ce se întâmplă în cazul acesta. Pe Dodon nu-l mai ajută nimic. Cu părere de rău l-am susținut în alegeri. Dar l-am susținut pe el pentru că a jurat că-l punem la pământ pe Plahotniuc, iar el, ce a făcut, i-a sărit în pantaloni cum a devenit Președinte”, a declarat Renato Usatîi.

Reprezentanții Partidului Nostru au declarat că „votul mixt nu are nimic cu viitorul democratic al Republicii Moldova”. Aceștia cer anularea Legii așa cum nu au fost consultări cu opoziția și au fost ignorate recomandările Comisiei de la Veneția. Hotărârile au provocat o reacție negativă, atât în țară, cât și peste hotare, iar adoptarea acestei legi s-a făcut netransparent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram