Cu lacrimi, îmbrățișări și cu declarații de dragoste. Așa au fost petrecuți la armată 90 de tineri care, astăzi, s-au despărțit de viața din libertate și timp de un an vor trebui să respecte întocmai ordinele superiorilor. Și pentru că în cazarme nu vor avea parte de distracție, viitorii apărători ai patriei au chefuit din plin până-n zori.

La centrul militar din Chișinău, cei mai norocoși au venit la braț cu iubitele care le-au jurat credință chiar în fața camerei de filmat. Deși au recunoscut că le este frica pentru siguranța iubiților, vor, totuși, ca aceștia să facă armata și să devină, astfel, mai bărbați.

„Păi trebuie și să devină bărbat, trebuie să treacă prin ceva de viață. Numaidecât îl voi aștepta”, a spus o iubită în fața camerelor de luat vederi.

Conștienți că în cazarme nu vor avea parte de distracții, unii dintre ei au chefuit zile întregi, inclusiv toată noaptea trecută, făcând astăzi față cu greu mahmurelii.

„Ne-am distrat cât mai mult prin magazine. Am stat cu prietenii până pe la 4 dimineața”, spune un băiat.

„N-am dispoziție acum să dau interviuri la cameră, vă rog frumos. Am venit la armată pentru că e o datorie față de mine”, a spus un alt viitor soldat.

Majoritatea tinerilor spun că au ales să facă armata pentru ca, ulterior, să apuce calea străinătății.

„Nu am meserie până când, dar la facultate acum nu prea faci, dar nici de armată nu vreau să fug”, a declarat pentru Tv8 un alt băiat.

Mamele și-au dat frâu liber emoțiilor și, printre lacrimi, le-au oferit odraslelor ultimele sfaturi cum să reziste mai ușor vieții din cazarmă. Printre sfaturile acestora s-au numărat să aibă răbdare, putere și să învețe ceea ce-i bine.

„Plâng de jale. Pe de-o parte n-am vrut să plece, dar pe de-o parte am vrut. Trebuie să dea datoria țării, Moldovei, Patriei”, ne-a spus o mamă.

În următoarele două luni, tinerii vor urma cursul expres al tânărului soldat după care vor fi repartizați în unitățile militare din toată țara. În total, astăzi și mâine, în Armata Națională vor fi înrolați 640 de tineri.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!