Incendii de proporție în Republica Yakutia din Siberia. Peste 18 mii de hectare de pădure au ars, iar focul este de neoprit. Autoritățile sunt nevoite să recurgă la ploi artificiale pentru a stinge flăcările. Incendii se înregistrează și în Europa, unde cunoscuta plajă franceză Saint Tropez a fost cuprinsă de flăcări.

Starea de urgență este menținută în 17 regiuni din Siberia și estul Rusiei. Localnicii spun că în această vară s-au înregistrat cele mai înalte temperaturi de până acum, în jur de 35 de grade Celsius, și că acestea continuă să crească în fiecare an.

Autoritățile au apelat la o soluție care este introdusă în nori pentru a provoca, artificial, căderi de precipitații. De la începutul acestei luni, în Yakutia au avut loc 12 incendii, fiind cele mai puternice și devastatoare de până acum.

Nu doar Asia este afectată de incendii. În Europa, mai exact în Franța, flăcările iau amploare și se extind rapid din cauza vânturilor puternice. Pompierii luptă continuu pentru a stinge flăcările, iar estimările sunt că peste 1.400 hectare de păduri au fost pârjolite de foc. Cele mai afectate zone sunt în sudul țării și în insula Corsica.