Părinții micuțului Charlie, ținut în viață doar de aparate, au decis să-l lase să moară. Viața scurtă a băiatului de doar 11 luni poate sfârși în orice moment. În lupta pentru a-l salva s-au implicat milioane de oameni, inclusiv lideri politici precum Donald Trump, dar și papa de la Roma.

„Suntem pe cale să facem cel mai dificil lucru din viața noastră, să-l lăsăm pe micuțul nostru Charlie să moară”, a spus tatăl lui Charlie.

Părinții lui Charlie Gard, copilul care suferă de o boală genetică rară, au decis să-l deconecteze de la aparate. Șansele de viață ale acestuia au scăzut considerabil, Charlie fiind menținut doar de hrană artificială și ventilatoare pentru plămâni și inimă. Părinții micuțului au insistat în tot acest timp ca acesta să fie transferat la un spital din SUA pentru a-i administra un tratament aflat în testare. Justiția britanică s-a opus, menționând că acest transfer i-ar provoca o suferință și mai mare lui Charlie, iar șansele sale de supraviețuire sunt nule. Părinții copilului au mulțumit celor care i-au ajutat și au acuzat medicii și judecătorii britanici pentru faptul că nu le-au permis să decidă singuri soarta fiului lor.

„O echipă de doctori italieni și americani s-a oferit să îl trateze pe fiul nostru, dar acum este un singur lucru care ne împiedică să-l mai salvăm, timpul. Mult timp a fost irosit, iar copilul nostru stă în spital, de luni întregi deja, cu un tratament care nu are nici un efect”, a spus Chirs Gard, tatăl.

Povestea lui Charlie a marcat o întreagă lume ajungând chiar la Donald Trump și la papa de la Roma. Milioane de oameni au ieșit în stradă, iar donațiile pentru transferul acestuia s-au ridicat la peste 1.5 milioane de euro.