/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Ambasadorul Rusiei, atenționat de Ministerul de Externe: Este inoportună organizarea oricăror evenimente de aniversare

26 iulie 2017, ora 13:30

Ambasadorului rus, în particular, i s-a atras atenţia repetat asupra inoportunităţii organizării în mod unilateral a unor manifestaţii consacrate acestei aniversări, cu participarea artiştilor şi delegaţiilor oficiale din Federaţia Rusă, invocându-se în acest sens faptul că astfel de acţiuni pot prejudicia relaţiile moldo-ruse. Or, Chişinăul îşi doreşte ca aceste relaţii să fie prieteneşti, de încredere şi respect reciproc.

În acelaşi context, au fost invocate şi numeroasele demersuri ale autorităţilor moldoveneşti privind transformarea actualei operaţiuni de menţinere a păcii de pe Nistru, care demult şi-a îndeplinit sarcinile, într-o misiune civilă multinaţională cu mandat internaţional, având ferma convingere că aceasta va contribui la întărirea încrederii şi la crearea unei atmosfere favorabile pentru procesul de reglementare politică a conflictului transnistrean.

Menționăm că, Igor Dodon va participa la evenimentele din stânga Nistrului, consacrate împlinirii celor 25 de ani de la stabilirea militarilor ruși în regiunea transnistreană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram