După ce presa a scris că Igor Dodon a organizat o petrecere la reședința de stat, iar șeful statului a refuzat să comenteze acest lucru, astăzi, în cadrul unei întâlniri cu presa, președintele a confirmat că a sărbătorit ziua fiului său la Condrița.

„Această locație este o casă de serviciu. Acesta este locul de trai al președintelui pe durata mandatului. Chiar dacă se organizează astfel de evenimente de familie, nu au fost efectuate din banii statului. Statul nu a cheltuit nici un leu. Acest lucru nu a încălcat legislația. Confirm că a fost un eveniment de familie. Unul dintre feciorii mei a împlinit o vârstă frumoasă. Care e încălcarea legislației? Nu căutați încălcări acolo unde nu sunt. Am eu o anumită experiență destul de mare ca să fac astfel de încălcări”, a spus Igor Dodon.

Întrebat ce părere are despre faptul că Procuratura s-a sesizat în ceea ce privește evenimentul de la Condrița, președintele a spus că se încearcă să se facă o presiune: „Acest teritoriu este mereu sub pază de stat, de asta aici era paza în acea zi. Poate e o încercare de a face presiuni pe președinte în viitor, dar asta nu o să îi ajute atât timp cât președintele are susținerea cetățenilor Republicii Moldova”.

Amintim că, pe data de 22 iulie curent, Igor Dodon a sărbătorit la reședința de stat.  Procuratura anticorupție s-a autosesizat pe marginea evenimentului privat, organizat la vila prezidențială. Procurorul Viorel Morari a declarat pentru TV8, că verifică evenimentul.