Igor Dodon a menționat astăzi în cadrul unei întâlniri de presă că Rogozin va veni la Chișinău, chiar dacă guvernarea îl împiedică. Potrivit șefului statului, Rogozin urmează să vină la Chișinău vineri.

„Mi-a comunicat recent. Indiferent de cei de la guvernare care au încercat să îl împiedice, vineri vine la Chișinău”, a spus Dodon. Oficialii ar urma să participe, împreună cu liderul separatist, Vadim Krasnoselski, la aniversarea a 25 de ani de la desfășurarea operațiunii de menținere a păcii pe Nistru.

Întrebat cu ce transport va veni Rogozin, șeful statului a răspuns: „Nu știu, cu motocicleta probabil. Poate va veni cu un avion Air Moldova și atunci dacă se întâmplă ceva, responsabilitate va fi a guvernării.”

Săptămâna trecută, autoritățile de la Chișinău au sugerat că nu-i vor permite lui Dmitri Rogozin să vină la Chișinău cu un avion militar, adăugând că acesta poate opta pentru un avion de linie sau un autobuz. În replică, printr-o postare pe Twitter, vice prim-ministrul rus a îndemnat autoritățile să aleagă între o motocicletă și un elicopter.