/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/FOTO. DOC/ Cumplit! Cum vor arăta pachetele și ambalajele pachetelor cu țigări din 1 ianuarie 2018

missing
26 iulie 2017, ora 16:06

Scopul proiectului este de a contribui la îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei prin informarea, în special a femeilor de vârsta fertilă, a gravidelor și mamelor în perioada de alăptare și a minorilor, despre dauna și consecințele fumatului pentru sănătate.

Astfel, conform Regulamentului pe fiecare pachet unitar și pe orice ambalaj exterior al produselor din tutun autohtone sau de import vor fi imprimate avertismente de sănătate în limba de stat. Avertismentele vor ocupa întreaga suprafață rezervată lor și nu pot fi comentate, parafrazate sau însoțite de alte texte sau imagini. Acestea se vor încadra într-un chenar negru cu lățimea de 1 mm care este inclus în interiorul suprafeței rezervate pentru avertismente.

Menționăm că, toate pictogramele pentru avertismentele textuale au fost autorizate de Guvernul Australiei și Canadei, iar restul pictogramelor au fost elaborate în cadrul Grupului de lucru instituit pentru elaborarea regulamentului sanitar. La fel, va fi creată biblioteca electronică de unde agenții economici vor prelua modelele de avertismente de sănătate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram