Ședința Consiliului Municipal Chișinău de astăzi, 26 iulie, a fost închisă pentru reprezentanții presei, în contextul în care aceștia discută despre schemele cu reparația drumurilor și prezintă rapoarte care ar conține informații confidențiale.

Ion Ceban, reprezentant al fracțiunii PSRM în cadrul Consiliului Municipal Chișinău s-a declarat împotriva acestei decizii, totuși, după mai bine de o oră de dezbateri, ședința a fost închisă.

„Alte propuneri decât Moldovanu și Munteanu (n.r. numirea în funcție a viceprimarilor propuși de Chirtoacă), pentru municipiu Dorin Chirtoacă nu are. Acum audiem cu ușile închise schemele cu reparația drumurilor, deși a fost solicitarea mea personală ca aceste audieri să fie deschise. Situația e și mai gravă decât presupuneam și informațiile pe care le aveam”, a scris Ion Ceban ulterior pe pagina sa de Facebook.

Din discuțiile anterioare, bănuim că va fi dezbătut faptul că pavajul este înlocuit cu unul de proastă calitate pentru a se putea câștiga bani din asta, că drumurile nu sunt făcute calitativ și că, în urma mai multor scheme frauduloase, ar dispărea bani din bugetul alocat. Menționăm că, tot astăzi, ar fi trebuie numiți în funcție viceprimarii propuși de edilul Dorin Chirtoacă, însă în urma votului celor prezenți, proiectul a fost scos de pe ordinea de zi.