Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a declarat pentru presa din regiune că fără voinţa cetăţenilor din regiunea transnistreană niciun militar rus nu va părăsi teritoriul din stânga Nistrului, oricât de mult şi-ar dori acest lucru unii politicieni de la Chişinău. Comentariul a fost făcut pe fundalul Declaraţiei aprobate de către Parlamentul Moldovei pe 21 iulie, privind retragerea forţelor militare ruse din Transnistria, transmite IPN.

„Politicienii moldoveni în mod tradiţional, în fiecare an, declară dorinţa lor de a expulza prezenţa rusă de aici, atât prin decizia Curţii Constituţionale, precum şi recenta decizie a Parlamentului Republicii Moldova. Acest lucru este îngrijorător şi conduce cel puţin la escaladarea conflictului. Înlocuirea pacificatorilor ruşi şi eliminarea prezenţei ruse este calea spre război. Acest lucru este inacceptabil. Putem compara unii politicieni moldoveni cu jonglerii de foc în butoiul cu pulbere. O ocupaţie foarte periculoasă. Prin urmare, în mod tradiţional facem apel la negociere şi la evitarea acţiunilor unilaterale împotriva Transnistriei”, a declarat Krasnoselski.

Acesta a subliniat că în aceste condiţii şi cu astfel de soluţii din partea autorităţilor moldoveneşti, nu poate fi vorba despre niciun fel de apropiere. „Avem căi total diferite: cineva la vest şi cineva la est, în Rusia”, a subliniat Vadim Krasnoselski.

Liderul de la Tiraspol a precizat că timp de 25 de ani misiunea de pacificatori şi-a demonstrat eficienţa: niciun cetăţean nu a fost ucis în luptă. „Datorită prezenţei pacificatorilor ruşi pe teritoriul regiunii transnistrene domneşte pacea care trebuie să fie apărată”, a mai spus Vadim Krasnoselski.