/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Vadim Krasnoselski: Niciun militar rus nu va părăsi regiunea transnistreană

26 iulie 2017, ora 15:39

„Politicienii moldoveni în mod tradiţional, în fiecare an, declară dorinţa lor de a expulza prezenţa rusă de aici, atât prin decizia Curţii Constituţionale, precum şi recenta decizie a Parlamentului Republicii Moldova. Acest lucru este îngrijorător şi conduce cel puţin la escaladarea conflictului. Înlocuirea pacificatorilor ruşi şi eliminarea prezenţei ruse este calea spre război. Acest lucru este inacceptabil. Putem compara unii politicieni moldoveni cu jonglerii de foc în butoiul cu pulbere. O ocupaţie foarte periculoasă. Prin urmare, în mod tradiţional facem apel la negociere şi la evitarea acţiunilor unilaterale împotriva Transnistriei”, a declarat Krasnoselski.

Acesta a subliniat că în aceste condiţii şi cu astfel de soluţii din partea autorităţilor moldoveneşti, nu poate fi vorba despre niciun fel de apropiere. „Avem căi total diferite: cineva la vest şi cineva la est, în Rusia”, a subliniat Vadim Krasnoselski.

Liderul de la Tiraspol a precizat că timp de 25 de ani misiunea de pacificatori şi-a demonstrat eficienţa: niciun cetăţean nu a fost ucis în luptă. „Datorită prezenţei pacificatorilor ruşi pe teritoriul regiunii transnistrene domneşte pacea care trebuie să fie apărată”, a mai spus Vadim Krasnoselski.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram