Un bărbat cu 145 de copii și 27 de soții și cumnatul sau, care are cinci soții, au fost condamnați de un tribunal din Canada pentru poligamie. Aceștia fac parte din secta mormonilor fundamentaliști care susțin că poligamia are temei biblic.

Winston Blackmore de 61 de ani și cumnatul sau, de 53 de ani, au fost găsiți vinovați de poligamie de Curtea Supremă din Canada. Primul are 27 de soții, iar al doilea cinci. Cei doi riscă până la cinci ani de închisoare conform legii canadiene.

Timp de 20 de ani, procurorii au încercat să aducă acuzații împotriva lui Blackmore și lui Oler, dar au renunțat pentru a nu încălca drepturile la libertatea religioasă. Blackmore s-a căsătorit cu 27 de femei în ultimii 25 de ani. După verdict, Blackmore a spus că își respectă religia și că este un lucru important pentru el și familia sa.

„Poligamia face parte din credința mea și este extrem de importantă pentru mine, pentru familia mea și sper că și pentru generațiile care urmează. Nu mă deranjează persecuția religioasă, dar cea politică, îndeosebi”, a mărturisit Winston Blackmore.

Bărbații sunt foști episcopi în secta Mormonilor cunoscută drept Biserica Fundamentalistă a lui Isus Hristos și a Sfinților Zilei din Urmă, iar comunitatea poligamică numără în jur de 1.500 de persoane. Secta din care fac parte cei doi condamnați se află într-o regiune Montană îndepărtată din Columbia Britanică, iar adepții ei își cresc sau își vânează propria hrană și au o economie de tip barter.