/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Europa, cuprinsă de flăcări. Incendiile și seceta fac ravagii în Italia și Franța

missing
26 iulie 2017, ora 18:54

Vântul puternic a extins flăcările pe o rază de 3.000 de hectare, pe malul mării Mediterane și pe insula Corsica. Autoritățile franceze au cerut ajutorul vecinilor pentru a stinge focul, izbucnit ca urmare a temperaturilor înalte.

Într-o regiune balneară, o pădure a fost mistuită de flăcări chiar sub privirile turiștilor aflați pe plajă. Sute de hectare de pădure din regiune au fost făcute scrum. În nordul Franței, incendiul a mistuit o casă, câteva mașini și un depozit, iar autoritățile au evacuat persoanele aflate în zonele de risc, în total în jur de 10.000 de oameni.

Și în Italia situația este extrem de gravă. Din cauza perioadei de secetă prelungită, Papa Francisc a decis ca peste o sută de fântâni de la Vatican, inclusiv cele din Piața Sfântului Petru, o cunoscută locație turistică, să fie închise.

„Roma a fost binecuvântată cu cantități mari de apă și acum este un fenomen rar ceea ce se întâmplă. Pentru Vatican este prima dată când suntem nevoiți să închidem fântânile”, a declarat Greg Burke, purtătorul de cuvânt al Vaticanului.

Săptămânile trecute, Spania și Portugalia au luptat cu incendiile de vegetație, autoritățile folosind toate resursele disponibile pentru a localiza focul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram