Europa este, în continuare, sub asediul intemperiilor. Din cauza unui incendiu devastator, circa 10.000 de persoane au fost evacuate în Franța, în regiunea Coastei de Azur. Între timp, italienii se confruntă cu seceta. Papa de la Roma a declarat stare de urgență, iar fântânile Vaticanului au fost închise pentru a nu risipi apa.

Vântul puternic a extins flăcările pe o rază de 3.000 de hectare, pe malul mării Mediterane și pe insula Corsica. Autoritățile franceze au cerut ajutorul vecinilor pentru a stinge focul, izbucnit ca urmare a temperaturilor înalte.

Într-o regiune balneară, o pădure a fost mistuită de flăcări chiar sub privirile turiștilor aflați pe plajă. Sute de hectare de pădure din regiune au fost făcute scrum. În nordul Franței, incendiul a mistuit o casă, câteva mașini și un depozit, iar autoritățile au evacuat persoanele aflate în zonele de risc, în total în jur de 10.000 de oameni.

Și în Italia situația este extrem de gravă. Din cauza perioadei de secetă prelungită, Papa Francisc a decis ca peste o sută de fântâni de la Vatican, inclusiv cele din Piața Sfântului Petru, o cunoscută locație turistică, să fie închise.

„Roma a fost binecuvântată cu cantități mari de apă și acum este un fenomen rar ceea ce se întâmplă. Pentru Vatican este prima dată când suntem nevoiți să închidem fântânile”, a declarat Greg Burke, purtătorul de cuvânt al Vaticanului.

Săptămânile trecute, Spania și Portugalia au luptat cu incendiile de vegetație, autoritățile folosind toate resursele disponibile pentru a localiza focul.