/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Gunoiul din Chișinău modernizează satul Țânțăreni. Se lucrează de cu zor la grădiniță și la plombarea drumurilor

26 iulie 2017, ora 19:25

Lucrările de schimbare la față a satului Țânțăreni sunt în toi. Primărița localității spune că autoritățile de la Chișinau au la dispoziție până la sfârșitul acestui an să-și onoreze promisiunile făcute în schimbul depozitării deșeurilor pe poligonul satului. Așa că se lucrează de zor. Între timp, au fost reabilitate mai multe porțiuni de drum, copacii de la școală și grădiniță au fost curățați, iar pentru iluminatul stradal s-au montat firele de curent electric.

„Drumul care duce la poligonul de gunoi a fost reparat, asfaltat porțiuni care au fost tare afectate de condițiile condițiile climaterice din anul acesta”, a menționat Ina Pașcan, primar al satului Țânțăreni.

Și la grădinița Andrieș lucrările merg strună. Aici se schimbă gardul, se construiesc pavilioanele și se amenajează teritoriul, iar administrația speră că până pe 1 septembrie clădirea să fie gata pentru a primi copiii.

„Vorbind cu domnii executori mi s-a promis că ce ține de gard și pavilioane până la 15 septembrie, referitor la pavaj cred că o să mai dureze o săptămână-două”, a spus Violeta Spânu, directoarea grădiniței.

Printre muncitori erau și câțiva îmbrăcați în haine cu simbolurile partidului Democrat: „Asta e a mea de acasă, eu am cumpărat-o”.

Pentru ca lucrările să fie executate perfect, alături de muncitori sunt și câțiva angajați de la primărie.

Și poligonul de depozitare a deșeurilor se schimbă la față. Muncitorii au adus în ordine drumul spre poligon, iar în prezent construiesc digul și îngrădesc teritoriul pe care este adus gunoiul din capitală.

Groapa de gunoi se întinde pe o suprafață de 25 de hectare. Deocamdată, autoritățile municipale au început instalarea plasei înalte de 6 metri pe o porțiune de doar 100 de metri, cu promisiunea ca treptat, tot teritoriul va fi îngrădit. Când se va întâmpla însă acest lucru, responsabilii nu au încă un răspuns.

„S-au anunțat licitații la stația de epurare, se efectuează lucrări de proiectare a digului, plus acele 10 milioane care s-au alocat la două primării, 6 la Țânțăreni și la vecinii lor încă 4”, a susținut Petru Gontea, direcția locativ-comunală Chișinău.

Chiar dacă de două săptămâni satul deja arată altfel, localnicii spun că lucrările efectuate sunt doar pentru a le unge ochii.

În localitate sunt preconizate și alte lucrări, între care construcția unui gard la primărie, instalarea unei stații de tratare a apei, precum și a stației de epurare. Din cele 39 de milioane de lei, alocate de primăria Chișinău comunei Țânțăreni, până la momentul de față au fost valorificate doar 5. Gunoiul din Capitală este transportat la Țânțăreni de aproape trei săptămâni, după ce primăria satului a acceptat oferta celor de la Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram