Fostul polițist, Petru Corduneanu, își dorește să ajungă în Parlament. Acesta urmează să devină deputat după ce un membru al fracțiunii PSRM a decedat. Corduneanu, în prezent consilier socialist, este cunoscut opiniei publice după ce a fost implicat în mai multe scandaluri, precum dosarul privind violențele din 7 aprilie, dar și pentru că a făcut liderii unor ONG-uri „râsuri și lepădături”. Viitorul deputat spune că declarațiile lui au fost rupte atunci din context, ulterior acesta oricum și-a cerut scuze publice.

De profesie polițist, Corduneanu a fost implicat și în violențele din aprilie, 2007. Acesta a fost acuzat de Valentina Cușnir, pe atunci deputată, că a bătut-o cu cruzime. În legătură cu acest caz a fost pornit și un dosar penal, iar recent, Curtea Supremă de Justiție l-a achitat. „Eu am răspuns la toate întrebările în fața comisiei Parlamentare”, a declarat Petru Corduneanu.

Colegul sau de partid, socialistul Ion Ceban, spune că nu cunoaște despre implicarea lui Petru Corduneanu în aceste scandaluri. „Nu știu exact la ce vă referiți, pentru că nu știu nici referitor la declarații, dar nici despre mențiunea despre care vorbiți la 7 aprilie”, a spus acesta, solicitat de TV8.

Socialistul va putea accede în Parlament doar după ce Curtea Constituțională se va pronunța în acest sens. Petru Corduneanu încă nu s-a gândit la vreun proiect de lege, întrucât așteaptă decizia Înaltei Curți.

„Până când NU, am zis, rămâne Curtea Constituțională să se expună, respectiv la întrebările Curții eu am să primesc decizii”, a mai menționat consilierul PSRM.

Petru Corduneanu a ocupat mai mulți ani la rând funcții înalte în cadrul ministerului de Interne. Acum, acesta este consilier municipal, din partea socialiștilor.