/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Polonezii au ieșit din nou în stradă! Au salutat decizia președintelui de a respinge o lege controversată

26 iulie 2017, ora 18:28

Din cele trei legi propuse de parlament pentru reformarea sectorului justiției, contestate de protestatari, președintele polonez, Andrzej Duda, a promulgat-o doar pe una. Aceasta îi permite ministrului Justiției să concedieze și să demită judecători care conduc tribunale obișnuite. Șeful statului a respins prin veto celelalte două legi controversate ale reformei Justiției, aprobate în prealabil de Parlament și care au scos în stradă mii de oameni, nemulțumiți că parlamentul ar putea numi în funcție judecătorii care validează rezultatele alegerilor.

Duda a mai declarat că va veni cu o versiune proprie a legilor în decursul a două luni. Mii de protestatari au salutat decizia președintelui și au ieșit pe străzile Varșoviei pentru a-l susține.

Anterior, Comisia Europeana le-a solicitat autorităților poloneze să suspende noile legi și să reia dialogul cu Bruxelles-ul pentru a pune punct îngrijorărilor exprimate cu privire la democrația statului de drept.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram