Autoportret, o nouă lucrare murală de proporţii a apărut în Chişinău pe strada 31 august 1989. Echipa de organizatori a lucrat la acest proiect frumos pentru Chişinău mai mult de patru luni, ca într-un final lucrarea să fie realizată în decurs de 12 ore de lucru continuu, la data de 22 iulie.

Pictura intitulată Autoportret se află pe clădirea editurii „Universul”. Pentru a picta lucrarea a fost comisionat artistul graffiti, Dimitrii Potapov, autorul celorlalte două murale din capitală, LasaJelea şi Guliver Înlănțuit de pe peretele stadionului Dinamo.

Conceptul picturii reprezintă un copil care zâmbește şi privește ștrengar spre trecătorii străzii. Copilul simbolizează generația tânără şi creativă născută de la 91 încoace. Băiatul este îmbrăcat modern cu nuanțe de tradițional. În partea alăturată a băiatului se observă un perete deplasat de beton sovietic, în spatele căruia este reprezentată o imagine a Universului. Se presupune că băiatul dorește să arate publicului că după fațada vremurilor noastre,care pe alocuri par gri ori obișnuite, se ascunde o lume infinită şi spectaculară, plină de oportunități şi frumos.

Proiectul este implementat de către Asociația Obștească „Asociația de Voluntariat Internațional din Moldova” (AVI-Moldova) la inițiativa Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova și cu suportul Departamentului de Stat al SUA, a fost realizată o nouă pictură murală în Chişinău.

Foto: Facebook/Дмитрий Потапов