/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/FOTO. VIDEO/ Tutorial. Cum să creezi o pictură murală imensă pe zidurile unui bloc din Capitală

missing
27 iulie 2017, ora 16:31

Pictura intitulată Autoportret se află pe clădirea editurii „Universul”. Pentru a picta lucrarea a fost comisionat artistul graffiti, Dimitrii Potapov, autorul celorlalte două murale din capitală, LasaJelea şi Guliver Înlănțuit de pe peretele stadionului Dinamo.

Conceptul picturii reprezintă un copil care zâmbește şi privește ștrengar spre trecătorii străzii. Copilul simbolizează generația tânără şi creativă născută de la 91 încoace. Băiatul este îmbrăcat modern cu nuanțe de tradițional. În partea alăturată a băiatului se observă un perete deplasat de beton sovietic, în spatele căruia este reprezentată o imagine a Universului. Se presupune că băiatul dorește să arate publicului că după fațada vremurilor noastre,care pe alocuri par gri ori obișnuite, se ascunde o lume infinită şi spectaculară, plină de oportunități şi frumos.

Proiectul este implementat de către Asociația Obștească „Asociația de Voluntariat Internațional din Moldova” (AVI-Moldova) la inițiativa Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova și cu suportul Departamentului de Stat al SUA, a fost realizată o nouă pictură murală în Chişinău.

Foto: Facebook/Дмитрий Потапов

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram