/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Ghimpu, despte decizia CC : „Chiar vreau să vă spun că sunt foarte mulțumit”

missing
27 iulie 2017, ora 12:35

„Da, chiar vreau să vă spun că sunt foarte mulțumit. Decizia e argumentată mai mult decât am cerut noi. Sunt oameni care cunosc bine Constituția. Domnul președinte al vostru trebuie să înțeleagă că cel care se împotrivește legii și istoriei este strivit, mai devreme sau mai târziu, și e aruncat la coșul de gunoi, ca să nu spun tomberon”, a menționat Ghimpu.

Întrebat de jurnaliști ce crede despre declarația făcută de Dodon precum că va semna un nou decret dacă Curtea Constituțională va declara neconstituțional referendumul, liderul liberalilor a menționat că șeful statului se află la grădiniță și nu la Președinție: „Hotărârea Curții Constituționale este obligatorie și pentru președinte”.

Curtea Constituțională a admis sesizarea deputaților liberali și a declarat neconstituțional decretul președintelui Republicii Moldova, privind desfășurarea referendumului consultativ din 24 septembrie. Potrivit Curții Constituționale, întrebările din cadrul referendumului depășesc competențele președintelui și nu pot fi supuse unui referendum consultativ. Mai mult decât atât, acestea vizează domenii total distincte.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram