Gospodar, nevoie mare! Președintele Igor Dodon s-a lăudat jurnaliștilor cu ce a reușit să facă la reședința de la Condrița, după ce s-a mutat aici cu familia, pe timp de vară. Acesta a lăsat presa să filmeze pivnița plină cu de toate, un teren de joacă și un lac pe care l-a umplut cu pește. Cât despre reparația din casă, despre care s-a scris că ar fi costat mult mai scump decât cifra oficială, de 200 de mii de lei, șeful statului a ezitat să ofere detalii, precizând doar că lucrările de renovare au fost modeste. Excursia a durat în jur de 15 minute, sub stricta supraveghere a celor din pază, unii ofițeri având chiar și arme asupra lor.

Să nu credeți că la vila prezidențială intră oricine și oricum. Pentru a fi lăsați pe teritoriul reședinței de stat, jurnaliștii au fost verificați minuțios de ofițerii de pază, în baza unei liste stabilite prealabil. Totuși, în aceasta nu s-a regăsit cel puțin un reprezentant al presei, fotograful Constantin Grigoriță, cel care anterior l-a apostrofat pe președinte, într-o conferință de presă. Ajunși, într-un final, la vila prezidențială, după un dialog cu presa de două ore, Igor Dodon a invitat jurnaliștii să descopere prima destinație: pivnița.

„În beci nu prea am timp să vin. Eu mă întorc destul de târziu de la serviciu. Vinul este de la Sadova, de la mine de la părinți”, menționează Igor Dodon.

Pe lângă vin, frumos așezate pe rafturi erau și conservele, care ar fi fost făcute chiar de prima doamnă: „Soția, împreună cu doamna care ne ajută, le-a făcut aici. Aici este, cum se spune la moldoveni, tușoncă”.

Ulterior, președintele a scos, în grabă, presa în curte pentru a se lăuda cu un teren de joacă, familia prezidențială având trei băieți. Niciunul însă nu era acasă în momentul excursiei.

A ținut morțiș să se laude și cu lacul pe care l-a umplut cu pește: „600 de kg de pește pe care le-am dat în iaz ca să fie pește. Lasă să rămână, o să rămână și pentru următorii președinți”.

În casa, renovată recent, jurnaliștii nu au fost lăsați să intre. Șeful statului a insistat pe faptul că reparația a fost modestă, iar pentru ea Cancelaria de Stat a alocat aproape 200 de mii de lei. Asta deși Ziarul de Gardă a scris că ar fi fost făcute și lucrări mult mai costisitoare.

Igor Dodon a vorbit și despre petrecerea grandioasă care a avut loc la Condrița sâmbăta trecută. În timp ce presa a scris că ar fi fost sărbătorită cumetria mezinului, Dodon a negat acest lucru, precizând că a marcat ziua de naștere a unuia dintre feciori: „Da, confirm că a avut loc un eveniment de familie. Care este încălcarea legislației? Imaginați-vă dacă mergeam și făceam la restaurant și făceam ziua de naștere. Un restaurant de lux, președintele a făcut ziua dr naștere, de unde bani”.

Chiar și așa, cheful de la Condrița, la care au venit zeci de oameni cu mașini luxoase, este verificat de procuratura Anticorupție pentru a vedea dacă s-a admis sau nu vreo ilegalitate. Organele de anchetă au fost sesizate și de cei de la Platforma Demnitate și Adevăr care au inițiat o petiție online, în acest sens.