Ministerul Afacerilor Externe confirmă că autorităţile s-au opus ca avionul vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, să survoleze România. Aeronava a aterizat vineri după-amiază pe Aeroportul din Minsk, în capitala Belarusului, potrivit datelor site-ului FlightRadar24.com. Cel mai probabil, avionul oficial rus are nevoie de realimentare cu carburant, înainte de a continua drumul spre Moscova, scrie Mediafax.

Avionul care îl transporta pe Rogozin nu a putut ajunge în Republica Moldova, pentru că nu a primit autorizaţia de a survola România, au anunţat anterior un site de monitorizare a traficului aerian.

„Nu avem o confirmare, dar Cursa S7157, de la Moscova spre Chişinău, probabil a primit interdicţie de survolare a spaţiului aerian al României, deoarece la bord se află vicepremierul rus, Dmitri Rogozin”, a transmis site-ul de profil Flightradar24.com.

Avionul lui Dmitri Rogozin a survolat Belarus, Polonia, Slovacia şi Ungaria, ulterior acesta a aterizat pe aeroportul din Minsk pentru a se alimenta cu combustibil.