Președintele Igor Dodon și ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova Farit Muhametşin s-au întâlnit astăzi pentru a discuta despre reținerea la aeroportul de la Chișinău a deputatului și artiștilor din Federați Rusă.

„Repet poziția mea: astfel de comportament este inacceptabil. Toți cei care au fost angajați în subminarea relațiilor bilaterale cu Federația Rusă vor fi indentificați și va veni timpul când vor răspunde pentru ce au comis. Nimeni nu este uitat și nimic nu se uită”, a menționa șeful statului.

Ambasadorul și președintele au mai discutat despre venirea lui Rogozin la Chișinău și programul vizitei.

Ieri, un deputat și mai mulți artiști din Federația Rusă au primit refuz de intrare pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit unor surse „aceștia nu au întrunit condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat, nejustificand scopul vizitei”.

Menționăm că, acum câteva zile, Farit Muhametşin a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe unde, în particular, i s-a atras atenţia repetat asupra inoportunităţii organizării în mod unilateral a unor manifestaţii consacrate acestei aniversări, cu participarea artiştilor şi delegaţiilor oficiale din Federaţia Rusă, invocându-se în acest sens faptul că astfel de acţiuni pot prejudicia relaţiile moldo-ruse. Or, Chişinăul îşi doreşte ca aceste relaţii să fie prieteneşti, de încredere şi respect reciproc.