/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Dodon și ambasadorul Rusiei în Moldova au discutat despre artiștii reținuți pe Aeroportul Chișinău

28 iulie 2017, ora 10:01

„Repet poziția mea: astfel de comportament este inacceptabil. Toți cei care au fost angajați în subminarea relațiilor bilaterale cu Federația Rusă vor fi indentificați și va veni timpul când vor răspunde pentru ce au comis. Nimeni nu este uitat și nimic nu se uită”, a menționa șeful statului.

Ambasadorul și președintele au mai discutat despre venirea lui Rogozin la Chișinău și programul vizitei.

Ieri, un deputat și mai mulți artiști din Federația Rusă au primit refuz de intrare pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit unor surse „aceștia nu au întrunit condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat, nejustificand scopul vizitei”.

Menționăm că, acum câteva zile, Farit Muhametşin a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe unde, în particular, i s-a atras atenţia repetat asupra inoportunităţii organizării în mod unilateral a unor manifestaţii consacrate acestei aniversări, cu participarea artiştilor şi delegaţiilor oficiale din Federaţia Rusă, invocându-se în acest sens faptul că astfel de acţiuni pot prejudicia relaţiile moldo-ruse. Or, Chişinăul îşi doreşte ca aceste relaţii să fie prieteneşti, de încredere şi respect reciproc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram