/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

PSRM anunță proteste. Cere revocarea mandatelor judecătorilor Curții Constituționale

28 iulie 2017, ora 14:59

„PSRM va lupta pentru revocarea mandatelor judecătorilor Curții Constituționale, care au depășit împuternicirile sale, precum și alegerea noilor membri ai Curții Constituționale, pe baza imparțialității și principiului unei singure cetățenii – Republica Moldova”, se menționează într-un comunicat al PSRM.

Consiliul Republican al PSRM și-a exprimat sprijinul deplin pentru Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în intenția sa de a organiza un consiliu cu poporul, și de a afla opinia oamenilor privind întoarcerea miliardului furat, reducerea numărului de deputați în Parlament, acordarea împuternicirilor suplimentare Președintelui țării și studierea în școli a disciplinei „Istoria Moldovei”.

„Le mulțumesc colegilor din PSRM pentru sprijin. La Consiliul Republican au fost adoptate decizii de organizare a mai multor acțiuni la scară națională, inclusiv de protest, începând cu data de 24 septembrie 2017, de susținere a referendumului anunțat și subiectelor propuse pentru plebiscit. Tot în cadrul acestora vor fi întreprinse acțiuni, menite să rezolve pe viitor situația în care CC se va implică abuziv în interpretarea Constituției și blocarea inițiativelor Președintelui țării”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

PSRM anunță pe 24 septembrie, începutul unor acțiuni, inclusiv și proteste, în sprijinul inițiativelor Președintelui Republicii Moldova și împotriva activismului politic al Curții Constituționale.

Potrivit PSRM, planul detaliat al acțiunilor de protest va fi stabilit în zilele următoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram