Percheziţii autorizate la trei agenţi economici specializaţi în comercializarea telefoanelor mobile, cu magazinele amplasate în piaţa “Calea Basarabiei”. Acţiunile poliţiştilor au avut loc în cadrul unei cauze penale iniţiată pentru pungăşie.

Conform informaţiilor obţinute şi documentate pe parcurs, o locuitoare a Capitalei în vârstă de 24 ani, a devenit victima unui hoţ de buzunare, fiindu-i sustras telefonul mobil de model “Iphone 6”, în timp ce se deplasa cu troleibuzul 24.

Astfel, poliţiştii au depistat telefonul victimei la o gheretă de comercializare a telefoanelor mobile din piaţa “Calea Basarabiei”. Vânzătorul a declarat poliţiştilor că l-ar fi procurat de la o persoană necunoscută. Totodată, în urma verificărilor demarate poliţitşii au ridicat mai multe telefoane mobile, a căror proveniență n-ar fi fost demonstrată de către vânzători.

În acest context, Direcţia de Poliţie a mun. Chişinău avertizează toţi agenţii economici, să evite procurarea telefoanelor mobile fără acte de provenienţă şi să informeze imediat serviciul specializat 902, atunci când persoane dubioase intenţionează să vândă telefoane mobile fără acte de provenienţă.