La Cimișlia a fost inaugurat o Unitate de Salvatori și Pompieri în care vor activa 20 de pompieri și salvatori, care vor ajuta la 38 de localități în caz de situații excepționale. Evenimentul de inaugurare a avut loc ieri, pe data de 28 iulie curent.

La eveniment au participat atât premierul Pavel Filip, cât și ambasadorul Americii la Chișinău, James D. Pettit, așa cum sediul a fost construit cu suportul Guvernului Statelor Unite ale Americii.

Prim-ministrul a mulțumit administrației publice locale din Cimișlia pentru implicare în realizarea proiectului, accentuând importanța promovării siguranței populației și îmbunătățirii condițiilor de muncă a salvatorilor și pompierilor din țara noastră.

Prezent la eveniment, Ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit, a remarcat că asistența oferită va spori capacitățile de intervenție în situațiile de criză și a reiterat deschiderea țării sale pentru consolidarea în continuare a parteneriatului moldo-american.

Acest proiect în valoare de 530 mii de dolari este o investiție în siguranța și bunăstarea poporului moldovenesc și un simbol al legăturilor strânse dintre statele noastre”, a subliniat James Pettit.

Începând cu anul 2003, în baza acordului de colaborare între Guvernul Statelor Unite ale Americii și Guvernul Republicii Moldova, de proiecte similare au beneficiat remizele de pompieri din Soroca, Basarabeasca, Căușeni, Bălți, Comrat și Edineț.