/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/FOTO/ Premieră! O echipă din Moldova a participat la un concurs de robotică din SUA. Pe ce poziție s-a clasat?

29 iulie 2017, ora 09:50

Participarea Moldovei la o astfel de competiție a fost o premieră și a fost posibilă datorită susținerii acordate de Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Guvernul Suediei.

Cei 6 membri ai echipei: Andrei Copaci, Artem Lebedev, Andrian Bocancea, Cristian Comendant, Matvei Feraru, Nicolae Mihălache și antrenorul Florin Cazac, au dat dovadă de multă dedicație, entuziasm și perseverență pe parcursul întregului proces de pregătire și participare în cadrul competiției.

Datorită succesului obținut, membrii echipei de robotică au fost felicitați și de către Ambasadorul SUA în Republica Moldova, James D. Petit. Pe parcursul vizitei la reședința diplomatului american, cei șase băieți au demonstrat funcționalitatea robotului care le-a adus locul mult râvnit.

„Prin acest program noi dorim să stimulăm interesul în domeniul de știință, inginerie, matematică, dar și altele, pentru că, considerăm că domeniul IT are un potențial foarte mare și în plus, deja pentru Republica Moldova contează mult cele 7% procente din PIB care sunt obținute din sectorul IT. Tinerii și tehnologia sunt viitorul și eu cred că este o realizare foarte, foarte mare faptul că Republica Moldova are o echipă de așa calitate, care a participat într-un concurs internațional la Washington”, a spus James D. Petit, Ambasadorul SUA în Moldova.

Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională prin Proiectul de Competitivitate din Moldova susține dezvoltarea Educației STEM (Științe, Tehnologie, Inginerie, Matematică) în Republica Moldova, care crește interesul pentru domeniile tehnice și inginerești.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram