Reacția lui Mihai Ghimpu cu privire la suspendarea din funcție a lui Dorin Chirtoacă nu s-a lăsat mult așteptată. Liderul PL consideră că suspendarea lui Chirtoacă a fost ilegală și abuzivă.

„Suspendarea ilegală și abuzivă a lui Dorin Chirtoacădin funcția de Primar General al municipiului Chișinău, astăzi, prin decizia JudecătorieiChișinău, anume a judecătoarei Silvia Gîrbu a satisfăcut „pohtele” politice ale guvernării PD-PSRM”, a scris Ghimpu pe contul lui de Facebook.

Potrivit lui, guvernarea și-a rezolvat trei probleme odată cu această decizie. „În consecință, guvernarea sus-numită, și-a rezolvat 3 probleme pe care și le-au asumat drept obiective primordiale:

1. Preluarea conducerii primăriei pentru a-și rezolva propriile probleme și a-și numi oamenii săi în toate funcțiile, începând cu viceprimarii.
2. Nedesfășurarea referendumului, care trebuia să fie numit prin decizia Consiliului Municipal Chișinău pe care, sunt convins și eu, și ei, că l-ar fi pierdut, pentru că cetățenii municipiului au înțeles că dosarul intentat împotriva primarului Dorin Chirtoacă, este unul politic și ar fi votat împotriva demiterii lui.
3. Dorința incomensurabilă de a-l compromite pe Dorin Chirtoacă în calitate de Primar General, om politic, și, în general, de a compromitePartidul Liberal”
, a mai scris acesta.

Amintim că, ieri, 28 iulie curent, instanța de judecată a hotărât sustragerea temporară din funcție a primarului general al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, pe perioada examinării dosarului penal intentat pe numele acestuia.