Polițiștii de frontieră împreună cu inspectorii vamali au deconspirat o tentativă de trecere ilegală peste frontiera moldo-română a unor produse de tutungerie. Cazul a fost înregistrat la data de 27 iulie curent, în punctul de trecere Costești-Stânca.

Pentru îndeplinirea formalităților de control la trecerea frontierei de stat, pe direcția ieșire din țară, s-a prezentat un cetățean român în vârstă de 40 de ani, la volanul unui autoturism de model Volkswagen Passat, înmatriculat în România.

În urma analizei de risc, echipa comună formată din polițiști de frontieră și vameși, a supus mijlocul de transport la un control mai riguros, fiind ajutați de patrupedul Poliției de Frontieră, Charli.

În rezultat, au fost depistate în compartimentul portbagajului în loc tăinuit, sub bara de protecție din spate, cât și în aripa din dreapta spate a autoturismului, 313 pachete de țigări de diferite mărci comerciale cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

Produsele de tutungerie au fost ridicate, în vederea confiscării, cazul fiind cercetat în continuare de către ofițerii de investigații din cadrul Direcției regionale Nord și angajații Serviciul Vamal, pentru stabilirea circumstanțelor și aplicarea măsurilor prevăzute de legislația națională.

Foto: border.gov.md

Foto: border.gov.md