În dimineața zilei de ieri, 28 iulie, pompierii din Cahul au fost alertați, pentru a interveni la lichidarea unui incendiu produs într-o anexă locativă. În teren a fost direcționată o autospecială de intervenție, la fața locului pompierii constatând că dintr-un garaj ieșea fum.

Întrucât garajul era încuiat, lipsind și proprietarii, pompierii mai întâi au deblocat ușa acestuia, pentru a face posibile lucrările de lichidare a incendiului. Localizarea focului a fost anunțată după 25 minute, fiind afectată de foc o suprafață de trei metri din căptușeala tavanului și câteva cauciucuri depozitate în interior.

Datorită intervenției prompte a pompierilor, flăcările nu au obținut extindere, reușindu-se salvarea automobilului din garaj, dar și altor bunuri materiale aflate acolo.

Circumstanțele și cauza urmează să fie stabilite, iar în acest context, pompierii îndeamnă cetățenii să fie prudenți și să respecte normele antiincendiare, iar în cazul producerii unui incendiu să solicite imediat ajutorul pompierilor la numărul de telefon 901.