Judecătoria Chișinău a emis, la 20 februarie curent, o decizie prin care a constatat că fostul director al Societății pe Acțiuni „Apă-Canal” Chișinău, Constantin Becciev, a fost demis ilegal. Prin hotărârea instanței, Becciev a fost restabilit în funcție, iar instituția va trebui să-i plătească un prejudiciu moral în valoare de circa 34 de mii de lei și alte zece mii vor fi achitate pentru cheltuieli de judecată.

Constantin Becciev a fost demis în luna septembrie 2016. După decizia instanţei, S.A „Apă-Canal” Chișinău este obligată să-i plătească despăgubiri morale. Avocatul lui Becciev, Oleg Efrim, a declarat pentru Moldova Curată că acesta va primi suma de circa 34 de mii de lei drept prejudiciu moral și zece mii pentru serviciile juridice. Avocatul a precizat că Becciev a fost demis în timp ce se afla în concediu, scrie MoldovaCurata.md.

La rândul său, Veronica Herța, actuală șefă a S.A „Apă-Canal” Chișinău, a declarat pentru Moldova Curată că banii i-ar putea fi plătiți doar după ce va fi emisă o decizie definitivă în acest sens, deoarece juriștii instituției vor contesta acestă hotărâre în instanța superioară.

Amintim că fostul șef de la „Apă-Canal” Chişinău Constantin Becciev a fost demis după ce ar fi fost descoperite cheltuieli nejustificate și alte nereguli în activitatea financiară a întreprinderii. În luna august 2016, Veronica Herţa, în calitate de șefă a Direcţiei generale finanţe a Primăriei Chişinău, raporta Consiliului municipal că întreprinderea ar fi achiziţionat mai multe obiecte la preţuri mai mari decât valoarea de piaţă. Atunci ea menţiona că doar pentru mobilarea biroului său, Becciev ar fi cheltuit aproape 400 de mii de lei. La scurt de la demiterea acestuia, Veronica Herţa a fost numită directoare a Societăţii pe Acţiuni „Apă-Canal” Chişinău.

Atunci, Becciev a spus că acuzațiile aduse nu sunt întemeiate. Acesta menționa că toate achizițiile au fost legale și necesare pentru întreprindere. „Nu am încălcat legea când am cumpărat toate aceste obiecte și nu cred că ar trebui să discutăm în public la acest subiect. Vă aduc la cunoștință că noi deja am expediat un dezacord în legătură cu rezultatele raportului”, a afirmat Becciev în luna august.

Citește continuarea AICI.