/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/FOTO/ GirlsGoIT: 65 de tinere din 13 localități ale Moldovei au făcut primii pași în domeniul tehnologiei informaționale

missing
31 iulie 2017, ora 12:50

Majoritatea fetelor au interacționat pentru prima data cu un printer 3D, un roboțel pentru care au scris programe și au creat primele pagini web.

„Înainte îmi părea că eu nu sunt pentru domeniul tehnologiilor și că nu voi putea. Dar colega mea de clasă, Vlada, m-a convins că este posibil”, a spus Sabina, una dintre participante.

„Este un domeniu al viitorului. Consider că fiecare fată și fiecare femeie are un potențial enorm. Cele care vor, de ce să nu învețe acest domeniu. Până la urmă suntem toți egali și diferențele dintre bărbați și femei nu sunt atât de mari”, a spus Marița, o altă participantă.

Aceasta este prima ediție a taberei de vară care include și alte discipline pe lângă tehnologii informaționale, precum robotica și imprimarea 3D. De asemenea, fetele au avut o sesiune despre drepturile femeilor și combaterea violenței în spațiul online.

„Suntem convinși că ediția taberei din anul acesta ne aduce mai aproape de misiunea GirlsGoIT: oferirea accesului și educației pentru fete în domeniul tehnologiilor”, a spus Mihaela Iurașcu, coordonatoare de program GirlsGoIT.

„În domeniile STEM (Stiință, Tehnologie, Inginerie, Matematică) sunt în continuare bariere enorme pentru ca femeile și fetele să participe pe deplin. În cadrul acestei inițiative (GirlsGoIT) veți putea demonstra tuturor că domeniul tehnologiilor este pentru fete!”, a spus participantelor Ulziisuren Jamsran, Reprezentanta de țară UN Women Moldova.

GirlsGoIT a fost lansat pe 27 Martie 2015 și își propune abilitarea tinerelor din Moldova în domeniul STEM (știință, tehnologie, inginerie, matematică). Platforma GirlsGoIT este prezentă în 11 regiuni ale Republicii Moldova și este susținută de UN Women Moldova, Ambasada Suediei în Moldova, Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare, Google, USAID Moldova, Moore Stephens KSC, Spark Research Labs și TEKEDU. Partenerii în instruire: Universitatea Tehnică a Moldovei și Atelier 99.

Foto: facebook.com/Girls Go It

Foto: facebook.com/Girls Go It

Foto: facebook.com/Girls Go It

Foto: facebook.com/Girls Go It

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram