Cântecul „Despacito", care se bucură de un succes răsunător, a generat un nou flux turistic în Puerto Rico, alcătuit din tot mai multe persoane care doresc să viziteze cartierul popular „La Perla” din capitala San Juan, unde a fost filmat videoclipul acestei piese, scrie Agerpres.

Înainte de lansarea acestui cântec reggaeton, un veritabil succes la scară planetară, turiștii străini nu se grăbeau să se aventureze în acest cartier sărac și cu o reputație îndoielnică, alcătuit din case mici, albastre și galbene, cu fațadele orientate spre mare.

Rezidenții arată turiștilor direcția în care trebuie să meargă, indicând un grup de stânci devenite celebre, în fața cărora Luis Fonsi a cântat refrenul acestei piese, sau zidul lângă care a dansat o fostă câștigătoare a concursului Miss Univers, Zuleyka Rivera.

Acest aflux brusc de fani ai cântecului „Despacito” contrastează cu sărăcia cartierului, fiind însă o consecință logică a mesajului promovat în videoclipul piesei.

Amploarea succesului de care se bucură cântecul „Despacito” a fost pe placul locuitorilor din La Perla, chiar dacă ei nu i-au așteptat pe Luis Fonsi și Daddy Yankee pentru a încerca să îmbunătățească imaginea cartierului lor.

Înainte de „Despacito”, rezidenții din La Perla au luptat cu înverșunare pentru protejarea acestei părți a centrului vechi din San Juan, amplasată pe colinele unei peninsule, între stânci naturale și fațadele orașului.

Aproximativ 1.600 de persoane locuiesc în La Perla, unul dintre cele mai sărace cartiere din San Juan, a cărui economie este dominată în principal de traficul de droguri, în pofida eforturilor făcute de Guvern.

După lansarea clipului, comunitatea locală s-a organizat: un brutar local și doi comercianți de legume și-au făcut apariția în zonă și 80.000 de dolari provenind din donații private au fost strânși pentru renovarea caselor.

În mai, la cinci luni după lansarea videoclipului, rezervările hoteliere au crescut cu 9% în raport cu aceeași perioadă a anului trecut.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!