Începând cu data de 1 august până pe 7 august, la Chișinău va fi marcată „Săptămâna Mondială a Alăptării”, eveniment care se va desfășura în cadrul proiectului „Mămica alăptează”. Pentru fiecare zi a săptămânii au fost pregătite diferite activități.

Săptămâna va demara cu un marș care va începe la ora 9:00 din scuarul din faţa Universităţii Pedagogice de Stat „Ion Creangă”. Participanții vor porni în marş paşnic spre parcul Dendrariu, unde va avea loc Deschiderea Oficială a Săptămânii Alăptării, cu activităţi distractive şi de socializare pentru părinţi şi copii.

În cadrul deschiderii oficiale participanții vor avea parte de flashmob-uri, workshop-uri, dar și distracții pentru copii.

Programul Săptămânii Internaţionale a Alăptării include:

1 august, ora 9:00 – Marşul Alăptării şi Deschiderea Oficială. Sunt invitaţi toţi cei care alăptează şi susţin alăptarea ca parte indispensabilă a începutului de viaţă al copiilor;

2 august – workshop informativ „Bazele alăptării: de la 0 la 3 luni” pentru graviduţe şi partenerii lor de viaţă;

3 august – workshop informativ „Sănătate, Frumuseţe, Sport în alăptare”, pe baza informaţiilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, spargem multe mituri legate despre modul de viaţă în timpul alăptării;

4 august – workshop informativ „Diversificarea alimentară la sugari” pentru părinţii copiilor ce urmează sau abia au început diversificarea alimentară;

5 august – curs practic „Curs expres de îngrijire a nou-născutului” pentru femei însărcinate şi partenerii lor de viaţă;

6 august – workshop informativ „Alăptarea după un an şi încetarea blândă a alăptării” cum să finisăm alăptarea fără traume pentru copil şi propiul corp.

7 august – şezătoare informativă pentru mămici şi viitoare mămici de gemeni „Alăptarea – dragoste la pătrat”.
Toate evenimentele din cadrul Săptămânii Mondiale a Alăptării sunt gratuite.

Proiectul Mămica Alăptează a fost fondat în februarie 2015. Scopul de bază al proiectului este promovarea și susținerea alăptării. În perioada 1-7 august 2017 în mai mult de 170 de țări se desfășoară Săptămâna Mondială a Alăptării la inițiativa Organizației Mondiale a Sănătății.

Scopul acesteia este susținerea și promovarea alăptării, informarea a viitoarelor mame și mamelor despre importanța alăptării pentru copil și mamă, dar și susținerea femeilor ce alăptează. Evenimentele sunt organizate de către asociația obștească „Asociaţia Naţională pentru Susţinerea Alăptării” în cadrul proiectului „Mămica Alăptează” împreună cu portalul www.mama.md.