În primele șase luni ale anului curent, fenomenul infracțional a înregistrat o diminuare de 20,6%, comparativ cu perioada similară a anului precedent. Potrivit unui raport de activitate a poliției, în Republica Moldova a crescut numărul infracțiunilor legate de traficul de copii.

Din numărul total de infracțiuni, 52% îi revin infracțiunilor contra patrimoniului, 19% infracțiunilor în domeniul transporturilor, câte 3 % infracțiunilor contra familiei și minorilor, precum și contra securității publice.

În ceea ce privește principalele genuri de infracțiuni (omoruri, violuri, tâlhării, jafuri), au fost înregistrate diminuări care oscilează între 13 – 23%.

Printre infracțiunile care au înregistrat creșteri se numără: traficul de copii (+15,4%), scoaterea ilegală a copiilor (+14,3%), accidente rutiere (+9,37%), infracțiuni legate de droguri (+9,3%), furturi din apartamente (+7,23%).

În rezultatul acțiunilor procesual penale au fost identificate 24 victime copii. Majoritatea copiilor provin din familii socialeconomic-vulnerabile, lipsiţi de îngrijirea reală a părinţilor, astfel sunt lăsaţi să supraviețuiască de unii singuri.