Crossfit începe să devină tot mai îndrăgit de moldoveni. Sportul american care îmbină mai multe probe, printre care flotări, alergări și sărituri, a adunat la Valea Morilor cei mai buni sportivi. Competiția este la a doua ediție, iar scopul ei este popularizarea acestui gen de sport în Moldova.

Deși puțin cunoscut pentru Moldova, crossfit a adunat în acest an nouă sportivi. Aceștia au trebuit să înfrunte cinci probe fără să se oprească. Pe un circuit închis, participanții au alergat pe o distanță de 50 de metri, au făcut flotări, au ridicat greutăți, au efectuat sărituri și au făcut abdomene.

Primii la linia de finiș au sosit doi sportivi. Aceștia spun că pentru a ajunge la asemenea performanțe, este nevoie de o „cheie a succesului”.

„Prin muncă. Muncă, muncă și iar muncă”, spune Valeriu Gori. „Să nu lași lucru de azi pe mâine. Dacă te-ai decis azi, azi du-te”, spune Ion Păduraru, celălalt finalist.

Potrivit organizatorilor, cei care practică crossfit-ul se pot bucura de un corp bine lucrat și capătă rezistență.

„Sistemul pe care noi îl facem în ziua de astăzi, este înclinație înspre însănătoșirea corpului, aduce mai repede corpul într-o stare foarte bună. Fiecare om, care trece pragul la noi, după 3-4 luni singur se apropie și-mi spune: S-a schimbat totul în jurul meu”, a spus Ion Tentiuc, organizator.

Crossfit este un gen de sport care ia amploare în lume. De exemplu, în unele orașe din Statele Unite, acesta este deja în top 10 activități practicate de sportivii profesioniști.