Mikhail Saakashvili ar putea fi arestat la revenirea sa în Ucraina din Statele Unite. Potrivit ministrului justiției al Georgiei, autoritățile de la Tbilisi așteaptă întoarcerea lui Saakashvili în Ucraina și speră că liderii de la Kiev îl vor extrăda pe politician.

Ministrul georgian al justiției a menționat că cercetarea lui Saakashvili este un proces penal firesc care nu are temei politic, așa cum s-a speculat. Acesta a mai declarat că fostul președinte al Georgiei este acuzat de agresarea unui membru al parlamentului și este suspectat pentru delapidarea a aproximativ 4 milioane de dolari. Ucraina a refuzat anterior să-l extrădeze pe Saakașvili, pe motiv că urmărirea sa penală în Georgia nu este doar de natură juridică.

În 2015, Saakashvili a primit pașaport ucrainean și a devenit guvernator al regiunii Odesa. Un an mai târziu, însă, a renunțat la acest post spunând că nu poate face față corupției din regiune care ar fi încurajată chiar de președintele ucrainean, Petro Poroshenko. Acum o săptămână, Poroshenko i-a retras cetățenia lui Saakashvili pe motiv că ar fi oferit date false în formularul cererii, depus de fostul președinte georgian. Saakashvili a primit vestea în timp ce se afla în Statele Unite și a declarat că această acțiune este nedemocratică. Acesta a fost avertizat că va fi arestat de îndată ce va pune piciorul pe pământul ucrainean.