Din moment ce Dorin Chirtoacă, fostul primar general al capitalei, a fost suspendat temporar din funcție pe perioada examinării dosarului deschis pe numele său, funcția de primar interimar al capitalei, conform unei întrevederi, revine viceprimarului, care la moment este Nistor Grozavu.

Întrebat dacă va prelua această funcție sau nu, Nistor Grozavu a spus, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei, că nu va face acest lucru împotriva voinței reprezentanților fracțiunilor din Consiliul Municipal.

„Oricum trebuie să mai discut și cu reprezentanții fracțiunilor, fiind că în cazul în care reprezentanții din fracțiunile Consiliului Municipal nu doresc o persoană sau alta, nu se va primi conlucrare și nu este bine în asemenea caz să te impui nedorit. Dacă se va găsi de cuviință că fracțiunile nu au nimic împotrivă, până la adoptarea unei decizii definitive desigur că nu o să plec fără să mă uit în urmă. Desigur vor fi mai multe responsabilități. Până acum când apărea vreo problemă mai complicată tot timpul mă acopeream cu persoana primarului general, nu este un secret acest lucru, acum nu o să mai am această posibilitate și aceasta impune și responsabilități și asumare de anumite răspunderi decât cele pe care le-am avut până acum”, a declarat Nistor Grozavu.

Amintim că, pe data de 28 iulie curent, instanța de judecată a hotărât sustragerea temporară din funcție a primarului general al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, pe perioada examinării dosarului penal intentat pe numele acestuia.