/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Hoți de „lux”. Ar fi spart case bogate, furând bunuri de 10 milioane de lei

31 iulie 2017, ora 19:16

Membrii grupului infracțional s-au dovedit a fi trei bărbați cu vârste cuprinse între 30 ani şi 33 ani, originari din Ucraina şi regiunea transnistreană.

În urma investigațiilor efectuate de forțele de ordine, s-a stabilit că timp de o lună, bănuiții închiriau o casă cu două nivele în Chişinău şi organizau pătrunderi în mai multe apartamente, de unde furau bijuterii din aur, mijloace bănești, icoane şi obiecte de cult, arme de foc și alte bunuri de preț. Totodată, membrii grupării aveau o schemă bine determinată, fiecare având rolul său. După ce identificau apartamentul pe timp de noapte, studiau lacătul pentru stabilirea metodei eficiente de deschidere și totodată, instalau cameri video camuflate, prin intermediul cărora monitorizau timpul plecării și revenirii la domiciliu a proprietarilor. La fel membrii grupării foloseau metode tehnice avansate pentru dezactivarea sistemelor de alarmă instalate în locuinţe.

Astfel, grație acțiunilor speciale de investigație, forțele de ordine au reținut în flagrant membrii grupului criminal, în timp ce au pătruns în două apartamente din bd. Ştefan cel Mare.

În urma percheziţiilor efectuate în automobil şi în locuința de lux din capitală, pe care aceștia o închiriau, au fost depistate şi ridicate mai multe bunuri furate anterior din apartamente, la fel au fost depistate și ustensilele (confecționate la comandă în orașul Odesa), folosite de către suspecți la deschiderea lacătelor.

De menționat că, un membru al grupului criminal este unul dintre cei mai buni specialiști din lumea interlopă în deschiderea lacătelor de uși și safeuri de orice tip. Acesta, își desfășura activitatea ilegală pe tot spațiul țărilor membre CSI, fiind solicitat de mai multe grupări criminale.

Toți membrii grupului au antecedente penale, având săvârșite mai multe spargeri de locuințe de lux de pe teritoriul Federației Ruse și Ucraina, dar de fiecare dată reușeau să scape de oamenii legii.

Bănuiții sunt arestați pe un termen de 30 de zile, dacă vor fi găsiți vinovați riscă pedeapsă cu închisoare de la 7 până la 12 ani.

La moment se întreprind acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigație, pentru a stabili complicitatea grupării criminale, în alte cazuri similare înregistrate pe teritoriul ţării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram