Liderul Partidului Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, îl suspectează pe ministrul de Interne că ar fi implicat în răspândirea pliantelor ofensatoare la protestul de ieri. La rândul său, șeful de la Interne ar fi acționat la indicația liderului democrat, Vlad Plahotniuc. Cei acuzați, însă au respins orice legătură în acest caz.

„Au fost răspândite pe toată artera, au fost răspândite pliante denigratoare. Pliante editate pe material foarte, foarte scump. Aceste lucruri se întâmplă la indicația personală al lui Plahotniuc și sunt executate de structurile sale fie ele de stat, și vorbesc aici cu complicitatea Ministerului de Interne și personal al lui Jizdan, care este capabil de așa ceva”, a declarat Andrei Năstase, președintele PPDA.

Năstase susține că șeful de la Interne ar fi fost implicat și anterior în câteva cazuri de intimidare a protestatarilor.

„Personal mi-a spus acest lucru atunci când îi ceream să asigure în Republica Moldova, să nu se verse nicio picătură de sânge. Am comunicat cu acest individ atunci când încerca să provoace un nou 7 aprilie”, a mai adăugat liderul PPDA, Andrei Năstase.

Pe de altă parte, ministerul de Interne a respins toate acuzațiile și a menționat că declarațiile lui Andrei Năstase fac parte dintr-un joc politic.

„Vom reitera că Ministerul de Interne este instituția de drept a statului, apolitică, care asigură ordinea și securitatea publică, acționând nu în conformitate cu apartenențele politice ale cetățenilor, dar în strictă conformitate cu prevederile legii”, a declarat, pentru TV8, Alina Zbancă, ofițer de presă al MAI.

Sutele de pliante, cu mesaje denigratoare în adresa liderilor opoziției extraparlamentare, au fost strânse de cei care au venit ieri, în centrul capitalei, să protesteze. Și dacă foile au fost ridicate de pe jos, urnele mobile, pline cu scutece, au rămas amplasate pe bulevardul Ștefan cel Mare toată ziua.

Pe marginea acestui incident, Năstase și membrii PPDA au depus o plângere la poliție. Cazul este investigat de Inspectoratul sectorului Buiucani. Într-o precizare făcută ieri pentru presa, instituția a menționat că urmează să stabilească toate circumstanțele și să identifice autorii. Astăzi, alte detalii despre mersul anchetei nu au fost făcute publice.