Rușii răspund sancțiunilor din partea americanilor. 755 de diplomați americani, din cei peste o mie aflați în Rusia, vor fi expulzați până la începutul acestei toamne. Președintele Vladimir Putin a declarat că este regretabil comportamentul Statelor Unite care a introdus sancțiuni în adresa statului rus. Șeful de la Kremlin a mai precizat că, în acest context, relațiile dintre cele doua state se vor înrăutăți.

„Am considerat că este deja timpul să arătăm americanilor că avem și noi un răspuns. Mai mult de 1.000 de diplomați americani lucrează la moment în Rusia. 755 dintre ei vor trebui să își înceteze activitatea, iar asta este dureros”, a spus Vladimir Putin.

Președintele rus a luat decizia de a expulza mai mult de jumătate din numărul de diplomați americani, după ce SUA a aprobat în Congres noi sancțiuni împotriva Federației Ruse. Sancțiunile au fost un răspuns la concluziile agențiilor americane de informații care ar fi constatat ca Rusia s-a implicat în alegerile prezidențiale ale SUA din 2016.

Totodată, administrația de la Casa Albă a pedepsit Rusia pentru anexarea Crimeei. Între timp, Moscova continuă să nege implicarea sa în alegerile americane. Vladimir Putin a regretat aplicarea penalizărilor, calificându-le drept un pas important care va duce la înrăutățirea relațiilor dintre cele două țări.

„Am așteptat destul de mult timp că poate ceva se va schimba în bine, sperând că situația se va schimba într-un fel. Dar se pare că, chiar dacă se va schimba într-o zi, nu se va întâmpla în curând”, a mai spus liderul rus.

Washingtonul a declarat ca Donald Trump va semna, vineri, proiectul de lege privind introducerea sancțiunilor.